Jumaat, 1 April 2011

LaYu Dalam MelayU

السلام عليكم

Ku Lihat Layu Dalam Melayu
Ku Lihat Layu Dalam Melayu
Ku Lihat Layu Dalam Melayu
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Ku Lihat Layu Dalam Melayu
Ku Lihat Layu Dalam Melayu
Ku Lihat Layu Dalam Melayu

Rabu, 30 Mac 2011

CeriTa teluR

السلام عليكم

ok.Entri kali ni aku nak cerita pasal telur.Tapi aku bukan nak cerita CARA-CARA MENGGORENG TELUR atau CARA-CARA MEMBERSIHKAN TELUR DENGAN BETUL.Tapi aku nak cerita pasal kisah telur.Apa kisahnya?Jom aku bawak korang ke dunia telur.


Kami telur.Kami suka dengan hidup kami.Tapi kami telah dianiaya.Hidup kami sengsara.Kami diperlakukan dengan sangat dasyat.


ada di antara kami telah dibunuh dengan kejam


Ada yang lebih teruk,ada di antara kami dikurung dan diketuk kepala sehingga retak.Mereka terpaksa mengeluarkan kos yang banyak untuk pembedahan mencantumkan kulit kepala.


Kami ingin sekali hidup senang aman dan hidup dengan harmoni bersama keluarga.


Ini jiran sebelah kampung kami.Mereka juga mengalami nasib yang sama.


Cara mereka dibunuh lagi dasyat.Mereka direbus hidup-hidup di dalam air yang bergelegak panas.


Kemudian,kawan mereka yang direbus tadi akan di makan dihadapan kawan-kawannya yang masih bernasib baik.Mereka telah mengalami trauma yang sangat teruk sampai sekarang.


Kes langgar lari sudah menjadi kebiasaan di tempat mereka.Kami tidak dapat bantu kerana takut mengalami nasib yang sama.


Disebabkan keadaan di kampung jiran kami teruk,ramai telur yang sudah jadi gila.


Manakala mangsa yang telah terbunuh telah bertukar menjadi" hantu telur"


Di samping mengalami masalah mental,penduduk kampung sebelah juga mula bertindak ganas dengan membunuh kawannya sendiri sekiranya terjadi sedikit salah faham.


Begitu la kisah pasal telur.Apa yang aku cerita tu tiada kaitan bagi yang hidup atau mati.Aku saja buat suka-suka.Terima kasih sudi mengeja.Assalamualaikum 
Selasa, 29 Mac 2011

CaRa menYiaPkan ASSINGMNET Dengan Cepat

السلام عليكم

Sekarang aku tengh sibuk dengan Encik Assingmnet yang berlambak-lambak.Kesemua assigmnt ni aku lakukan dalam kumpulan.Jadi,aku dengan kawan-kawan semua selalu berkumpul ramai-ramai untuk menyiapkan assgmnt ni.Nak dijadikan cerita,Disebabkan kami sedikit tension dengan assgmnt,maka terjadilah satu sesi dialog yang mana kami membicarakan cara-cara untuk menyiapkan assgmnt dengan cepat.Sesiapa yang ingin mengikuti panduan kami tersangatlah dialukan.Tetapi sebarang kerosakan dan kesulitan di bawah tanggunjawab masing-masing.Kami tidak akan bertanggunjawab.Tanpa membuang masa jom kita tengok cara-cara menyiapkan assingmnet dengan cepat.

1.Gunakan muka depan,pengakuan,borang kolaborasi,penghargaan dan refleksi yang sama.Cuma tukar tukar nama pensyarah dan mata pelajaran serta edit sedikit sahaja isi kandungannya.

2.Untuk bahagian isi ,tulis "segala isi tugasan sila rujuk buku yang berkaitan dengan tajuk yang diberikan."
ok.itu sahaja daripada aku.Mintak maaf,entri kali ini sedikit melampau.Aku saja nak gurau je.Aku sedikit tension nak dapatkan bahan yang sesuai dengan tajuk yang diberikan.Satu lagi,aku malas nak menaip banyak-banyak .Itu la penyebab utama aku sedikit liat nak buat asigmnt.Tapi asigmnt la yang membantu aku untuk mendapatkan markah dan menampung kekurangan markah dalam exam.Jadi,aku tak boleh malas nak buat.kena rajin dan rajin terus rajin.Ok,terima kasih sudi mengeja.Assalamualaikum,.

Ahad, 27 Mac 2011

KaCang


bila susah cari kita,bila senang tinggalkan kita.Baguskan?